Beata Świstara

Beata Świstara Właściciel

Żywieniem i dietetyką interesuję się od lat. Jako dietetyk pracuję od października 2008 roku, a z metodą metabolic balance® od lutego 2012 roku. Ukończyłam Technologię chemiczną na Politechnice Rzeszowskiej o specjalności: Analiza Chemiczna w Przemyśle i Środowisku, studium o profilu: Specjalista – Dietetyk oraz studia podyplomowe w zakresie: Dietetyki i Planowania Żywienia.

Przez rok pracowałam jako laborantka w CM Medyk w Rzeszowie. Jestem dietetykiem ale również chemikiem. Jestem licencjonowanym opiekunem metabolic balance® oraz partnerem DF Medica (wykonujemy desty nutrigenetyczne). Kocham podróże, uwielbiam testować kuchnie całego świata, spędzać czas z Rodziną i przyjaciółmi, uwielbiam taniec i wszystko co związane jest z ruchem energią (wówczas zachodzi tzw samoładowanie :P), czytam w każdej wolnej chwili zbierając wszelkie informacje związane z dietetyką oraz zdrowiem i staram się wyszukiwać logiczne powiązania między wiedzą teoretyczną, opiniami a moim doświadczeniem. Nie chcę powielać nieskutecznych schematów i poglądów dietetycznych tylko wyciągać samodzielne, sensowne wnioski. Uwielbiam gotować, jeść oraz tworzyć i doskonalić moją Firmę. Cały czas aktywnie uczestniczę w kursach, szkoleniach i konferencjach, by w połączeniu z moim wieloletnim doświadczeniem świadczyć Państwu usługi jak najwyższej jakości.

W pracy z Pacjentem skupiam się na osiągnięciu Jego celu. To jest kierunkiem całej mojej pracy. Bardzo ważna jest dla mnie solidność, rzetelność i jakość świadczonych usług. MOJĄ WIZYTÓWKĄ JEST MÓJ PACJENT. Wizytówką mojej Firmy Principatus są nasi Pacjenci. Jest to powód, dla którego poszukuję oraz wybieram takie metody i narzędzia pracy, by służyły zdrowiu i efektowi jaki chce osiągnąć ktoś, kto przychodzi do poradni Principatus. Ponad 10 lat stałego praktykowania w zawodzie dietetyka jeszcze bardziej utwierdziło mnie w tym, że sam jadłospis to tylko wena. By wprowadzić zmiany w sposobie żywienia, zdrowiu i własnym wyglądzie na stałe, trzeba czegoś więcej. Trzeba KOMPLETNIE ZINDYWIDUALIZOWANEJ FORMY ŻYWIENIA, musi być ona zdrowa i bezpieczna. Istotne jest dla mnie wypracowanie, u Pacjentów/Klientów, zmiany podejścia do samego siebie, zmiany sposobu myślenia o diecie, żywieniu i jego wpływie na cały organizm.

Prowadziłam wiele warsztatów kulinarnych, spotkań w szkołach z młodzieżą, edukacyjnych zajęć w przedszkolach, uczestniczę w przeróżnych eventach jako wykładowca, partner i sponsor wydarzeń. Prowadziłam między innymi wykłady dla Pacjentów chorych na SM (stwardnienie rozsiane) w Szpitalu Specjalistycznym im. św. Rodziny w Rudnej Małej, chorych na NZJ (nieswoiste choroby zapalne jelit) w Kliniczny Szpital Wojewódzki Nr 2 im. Św. Jadwigi Królowej w Rzeszowie.

Specjalizuję się w prowadzeniu Pacjentów stosując metodę odżywiania i odchudzania metabolic balance® oraz w dietetyce klinicznej.

Nasi dietetycy

Beata Świstara

Beata Świstara

Żywieniem i dietetyką interesuję się od lat. Jako dietetyk pracuję od października 2008 roku, a z metodą metabolic balance® od lutego 2012 roku. Ukończyłam Technologię chemiczną na Politechnice Rzeszowskiej o specjalności: Analiza Chemiczna w Przemyśle i Środowisku, studium o profilu: Specjalista – Dietetyk oraz studia podyplomowe w zakresie: Dietetyki i Planowania Żywienia.

więcej
Patrycja Marszałek

Patrycja Marszałek

Zawodowo jestem Dietetykiem klinicznym i sportowym w Poradni Żywieniowej Principatus, ratownikiem i instruktorem pływania na pływalni, od lutego 2017 semestru letniego prowadzę wykładowca z zakresu dietetyki na PWSZcie w Krośnie.

więcej